top of page

'Aantal leegstaande winkelpanden loopt iets terug'


Het aantal winkelpanden dat de Nederlandse winkelstraten ontsiert door leegstand is in het afgelopen halfjaar iets teruggelopen.

Volgens informatieleverancier op het gebied van detailhandel Locatus bedroeg de leegstand per 1 juli 7,3 procent, wat neerkomt op 16.339 panden. Aan het begin van dit jaar waren dat 223 panden meer.

Locatus benadrukt dat per saldo het afgelopen halfjaar de winkelvoorraad met duizend panden is afgenomen. Zo kwamen er ongeveer drieduizend nieuwe winkelpanden bij en kregen circa vierduizend units een nieuwe bestemming, werden winkels samengevoegd of gesloopt.

Het aantal winkelruimten dat de afgelopen zes maanden extra leeg is komen te staan is meer dan per 1 juli weer is ingevuld. Van de drieduizend nieuwe panden staan er volgens Locatus nog altijd 339 leeg.

Waar het aantal panden dat leegstond daalde, steeg wel het aantal vierkante winkelmeters dat kampte met leegstand. Dit kwam vooral door de definitieve sluiting van V&D.

Volgens Locatus was het aantal van 63 extra lege V&D-filialen verwaarloosbaar op de totale voorraad van 200.000 winkelpanden. Daarentegen was de keten met een totale vloeroppervlakte van ruim 350.000 vierkante meter goed voor circa 1 procent van de totale winkelvoorraad.

Recent Posts
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page